AMSTERDAM - Rapper Nicki Minaj wil niet alleen om haar sexy uiterlijk bekend staan.

"Meisjes willen aantrekkelijk gevonden worden maar ik denk dat je ook andere kanten van jezelf moet laten zien", zegt ze tegen de Britse krant Daily Telegraph.

In het begin van haar carrière dacht Minaj dat alle vrouwen in hiphop zich uitdagend hoorden te kleden en dat het meer ging om hun uiterlijk dan om hun talent. "Ik dacht dat het zo hoorde maar ik vind het maar saai, dat typische sexy uiterlijk."

Haar flamboyante verschijning was dan ook een reactie op die clichés. "Iedereen zei: je moet je zo kleden of je moet zo praten of je moet zo rappen. Ik voelde me in een hokje geplaatst."

Tweede album

Het tweede album van Minaj, Pink Friday: Roman Reloaded, komt in april uit en gaat over Roman Zolanski. Roman is een van de vele muzikale alter ego's van de rapper. Van de plaat komen de singles Roman in Moscow en Stupid Hoe.

Over de plaat zegt de 29-jarige rapper dat ze het belangrijk vindt om een voorbeeld te zijn voor haar fans. "Ik wil dat ze me zien als een sterke vrouw die van zichzelf houdt en ambitieus is."