LOS ANGELES - Simon Cowell heeft woensdag toegegeven dat hij eigenlijk niet van jurylid Paula Abdul af wilde bij de Amerikaanse versie van X Factor.

“Ik had haar graag gehouden. Ze was erg vergevingsgezind. Paula begrijpt hoe het werkt, het is nooit persoonlijk”, zegt hij bij Extra.

Bekijk het interview

<p>Al na het eerste seizoen van X Factor wordt het programma flink vernieuwd. Niet alleen Abdul, maar ook jurylid Nicole Scherzinger en presentator Steve Jones moesten het veld ruimen. Cowell zou een andere kant op willen met de talentenshow.</p> Op de vraag waarom bepaalde dingen in de show niet klikte, antwoordde hij: &amp;ldquo;Eigenlijk alleen omdat ik met mijn grote mond in het begin zei dat we 20 miljoen kijkers zouden trekken. Had ik dat niet gedaan, zou iedereen nu zeggen dat de show een groot succes is.&amp;rdquo;&lt;/p&gt; &lt;h2&gt;Beyonc&amp;eacute;&lt;/h2&gt; &lt;p&gt;Over de opvolgers is nog niet veel bekend. Cowell ontkent dat hij Beyonc&amp;eacute; zou willen aantrekken om een van de vrijgekomen plekken in de jury in te nemen. &lt;/p&gt; &lt;p&gt;&amp;ldquo;Ik weet niet waar die geruchten vandaan komen. Ik las dat ik bereid was haar 100 miljoen dollar per jaar te betalen. Complete nonsense&amp;rdquo;, aldus de baas van het programma.&lt;/p&gt;

Al na het eerste seizoen van X Factor wordt het programma flink vernieuwd. Niet alleen Abdul, maar ook jurylid Nicole Scherzinger en presentator Steve Jones moesten het veld ruimen. Cowell zou een andere kant op willen met de talentenshow.

Op de vraag waarom bepaalde dingen in de show niet klikte, antwoordde hij: “Eigenlijk alleen omdat ik met mijn grote mond in het begin zei dat we 20 miljoen kijkers zouden trekken. Had ik dat niet gedaan, zou iedereen nu zeggen dat de show een groot succes is.”

Beyoncé

Over de opvolgers is nog niet veel bekend. Cowell ontkent dat hij Beyoncé zou willen aantrekken om een van de vrijgekomen plekken in de jury in te nemen.

“Ik weet niet waar die geruchten vandaan komen. Ik las dat ik bereid was haar 100 miljoen dollar per jaar te betalen. Complete nonsense”, aldus de baas van het programma.