AMSTERDAM - L.A. Reid is wel welkom in het tweede seizoen van de Amerikaanse X Factor

Zijn medejuryleden Nicole Scherzinger en Paula Abdul kregen vorige week te horen dat ze kunnen vertrekken. Ook presentator Steve Jones kan zijn biezen pakken.

Platenbaas Reid is, naast bedenker Simon Cowell, het enige bekende gezicht in het tweede seizoen van de Amerikaanse X Factor.

Dat vertelt een ingewijde althans aan het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Reid zou vrijdag een krabbel onder zijn contract hebben gezet.

Mariah Carey

Cowell is naar verluid niet tevreden met het eerste seizoen van de door hem bedachte talentenjacht. X Factor, dat in onder meer Groot-Brittannië en Nederland al jaren een succes is, legde het in de Verenigde Staten af tegen talentenjachten als American Idol en The Voice.

Cowell zou voor het tweede seizoen grotere sterren achter de jurydesk willen. Vrijdag doken geruchten op dat Beyoncé is benaderd, maar daarvan is volgens de ingewijde geen sprake. Mariah Carey, die tijdens het eerste seizoen als gastartiest werd getipt, wordt wel serieus overwogen door de producenten.