AMSTERDAM - Nick Schilder heeft soms de buik vol van alle tv-shows waarin hij met Simon Keizer te zien is.

"Ik was een paar weken terug wel even klaar met tv-studio's", bekent de Volendammer aan het AD. "Heb er de laatste tijd minimaal vijftig uur per week in gekampeerd."

Nick & Simon namen The Voice of Holland, The Voice Kids en hun nieuwe muziekshow Nick Tegen Simon door elkaar op. "Dan moet je oppassen niet met een chagrijnige kop op het scherm te komen", zegt Nick over de vele uren voor de camera. "Het was wel veel ja", voegt zijn partner in crime Simon toe. "Maar teveel? We wijzen heus ook veel af, hoor."

Bekend

Beide heren zouden zo af en toe best eens niet bekend willen zijn. "Voor mij zou het wel een maandje mogen", zegt Nick. "Bekend zijn is niet altijd prettig. Als je uit eten bent bijvoorbeeld. Word je toch weer gevraagd voor een foto of je wordt de hele maaltijd aangestaard. Begrijp me goed: ik heb er zelf voor gekozen en bekendheid is de prijzenkast van de artiest, maar ik vind het in het buitenland heerlijk: lekker anoniem."

Voor Nick Tegen Simon, dat vanaf zaterdag wordt uitgezonden, gingen de Volendammers vermomd de straat op. Dat was even wennen voor Simon. "Het verbaasde me hoezeer ik moest wennen aan het 'niet herkend worden'."

Hoewel Schilder en Keizer een succesvol duo vormen, hebben ze ook soloambities. "Ik zou best een rolletje willen spelen in een serie of een boek willen schrijven", fantaseert Simon. "Maar nu nog niet. Aan alles komt een einde. Ook aan Nick & Simon. Maar ik vind het nog veel te leuk om me met dat moment bezig te houden."