LONDEN - Het lichaam van Amy Winehouse wordt misschien nog een keer onderzocht.

Dat weet ContactMusic.

Als haar familie het wil, is lijkschouwer Andrew Reid bereid om de autopsie opnieuw uit te voeren.

Ongeldig

Andrew wees de autopsie van de Rehab-ster toe aan zijn vrouw Suzanne Greenway, maar eerder deze week werd duidelijk dat zij niet de juiste papieren had om het werk uit te voeren. Daardoor wordt de eerste autopsie mogelijk ongeldig verklaard. Dat geldt ook voor een aantal andere lijkschouwingen die door Suzanne zijn uitgevoerd.

Reid heeft er alle vertrouwen in dat de autopsie op de juiste manier is uitgevoerd, maar toch biedt hij zijn excuses aan. ''Het spijt me als dit voor opschudding zorgt. Ik zal de families die hierdoor benadeeld zijn een brief schrijven om mijn persoonlijke excuses aan te bieden en ze de mogelijkheid geven om de autopsie opnieuw uit te voeren.''

Geschokt

Amy's vader Mitch reageerde eerder geschokt op het nieuws dat de eerste lijkschouwing misschien niet geldig is. ''Je gaat ervan uit dat zoiets niet kan gebeuren'', zei hij. ''Het is erg moeilijk om dit allemaal nog een keer mee te moeten maken. We hopen dat het snel opgelost wordt.'' Het is niet duidelijk of de familie Winehouse gebruik wil maken van het aanbod van Reid.

Amy Winehouse overleed in juli vorig jaar op 27-jarige leeftijd. De autopsie wees toen uit dat een overdosis alcohol haar fataal was geworden.