LONDEN - Het alcoholprobleem van Daniel Radcliffe was een stuk ernstiger dan veel mensen weten.

De Harry Potter-ster werd door de drank een vervelend ventje en zijn sociale leven ging naar de knoppen, schrijft The Daily Mail.

Op zijn achttiende ontdekte Daniel zijn voorliefde voor alcohol. Hij wist al snel geen maat meer te houden en was vaak amper aanspreekbaar na een avondje doorzakken.

Out

De 22-jarige acteur bevestigt dat hij de nodige dronken feestjes meemaakte voordat hij in augustus 2010 stopte met drinken. ''Maar ik herinner me ze niet'', grapt hij. ''Serieus, de laatste drie jaar dat ik nog dronk, ging ik eigenlijk altijd out. Dat was echt mijn ding, out gaan.''

Daniel maakte zich in die periode enorm druk over wat mensen van hem en zijn drinkgedrag vonden. ''Ik was de hele tijd ontzettend bang dat ik mensen zou tegenkomen en dat ik dan misschien vreemde dingen tegen ze zou zeggen of met ze zou doen. Daarom sloot ik me op in mijn huis en dronk ik alleen'', vertelt hij.

Zielig

''Het was zielig, zo was ik helemaal niet. Ik ben leuk en beleefd en de drank veranderde me in een onbeschoft en saai mannetje'', stelt Radcliffe. Dat bleef niet onopgemerkt. ''Mensen kwamen al een tijdje naar me toe om te zeggen dat ik een probleem had, maar ik moest er zelf achter komen.''

De acteur stopte met drinken en dat besluit heeft hem geen windeieren gelegd: ''Stoppen heeft me veel gelukkiger gemaakt dan ik ooit had durven dromen.'' Daniel is dan ook niet van plan om ooit nog alcohol te drinken, zelfs niet een beetje. ''Ik zou graag iemand willen zijn die het op een feestje bij een paar drankjes houdt en zich prima vermaakt, maar dat werkt voor mij gewoon niet'', zegt hij.