AMSTERDAM – Paul de Leeuw kijkt er niet tegenop om vijftig worden. "Ik ben wel ontzettend bang dat ik doodga, maar dat heb ik al heel lang."

De Leeuw zegt in een interview met Flair dat vijftig worden betekent dat je niet moet denken dat er nog iemand naar je kijkt in een bar of discotheek.

"Stephan en ik hebben een goede relatie, ook seksueel. Maar Stephan is drieënveertig en dat ziet er allemaal nog heel appetijtelijk uit, en ik kom nu in de hoek dat ik, tja…"

Op 26 maart zal De Leeuw de magische grens van vijftig passeren. "Mensen geven me trouwens geen vijftig, dat vind ik wel weer grappig. Het is maar een getal."

Gezondheid

De Leeuw zegt verder dat hij altijd van zichzelf vindt iets aan zijn gezondheid te moeten doen. "Ik ben daar erg zwak in", vertelt. "Ik ben overal gedisciplineerd in, maar niet in eten."

De presentator zegt elke dag een fles wijn te drinken. "Ik ben erg van de drank. Omdat het lekker is. Maar ik moet er om gezondheidsredenen mee oppassen. Ik heb jicht en een hoog cholesterolgehalte."

De Leeuw sport wel elke dag vijftig minuten op de crosstrainer. "Maar heel stom, als ik klaar ben met de cardio, denk ik: ha, ik kan weer eten!"