AMSTERDAM - Tooske heeft vrijdagochtend de excuses geëist van een winkelmeisje, waar Tooske Breugem en haar vriend Bastiaan Ragas een boodschapje deden en dat vervolgens breed uitgemeten terug konden zien in SBS Shownieuws. Tooske deed haar uitspraak in het radioprogramma van Rob Stenders op 3FM.

Tooske was met Bastiaan in het winkeltje op zoek naar een leuk cadeautje voor hun goede vriend, Drie Musketiers-acteur Cees Geel, voor de première van zijn nieuwe toneelstuk. Ze zochten wat zeepjes uit en keken nog naar wat andere spulletjes. Blij geslaagd verlieten ze de winkel.

Een paar dagen later wordt bij Shownieuws het winkelmeisje dat hen geholpen heeft ondervraagd over de aankopen van de geliefden. Tooske was hier woest over en Stenders besloot in de uitzending het betreffende meisje te bellen.

Deze bleek het voorval niet zelf te hebben doorgebeld aan Shownieuws, wat Tooske eerst dacht, maar er bleek heel toevallig op dat tijdstip ook een verslaggeefster van het SBS entertainment magazine in de winkel te zijn en die dacht er een leuke roddel uit te kunnen halen.

De winkeljuffrouw heeft uiteindelijk uit zichzelf haar excuses op de radio aangeboden en toegegeven dat ze misschien 'te media-geil was om het aanbod van Shownieuws af te slaan'. Tooske accepteerde haar verontschuldiging, maar eist wel haar geld terug en zweert dat ze nooit meer één voet in de winkel zal zetten.

Shownieuws-presentatrice Isabelle Brinkman hing ook tijdens de uitzending aan de telefoon en verdedigde haar redactie door te zeggen dat ze best begrijpt dat kijkers dit leuk vinden om te zien, maar dat het af en toe ook te ver kan gaan.