AMSTERDAM - Rob Kamphues is er niet blij mee dat hij zijn dochter Monica-Louise niet mag zien. De presentator ligt al enige tijd in de clinch met zijn ex Mona-Liza Machado.

"Hij heeft als familieman, die zijn verantwoordelijkheden niet uit de weg gaat, voorgesteld dat dat gebeurt onder neutraal toezicht", zegt de woordvoerder van Kamphues tegen het AD.

"Maar daar wil mevrouw helaas niet aan. Ze wil hoe dan ook bij die ontmoetingen zijn."

Kamphues en Machado hadden vorig jaar een kortstondige relatie. Hun dochtertje werd in augustus geboren. Tijdens de zwangerschap liep de affaire stuk. Machado wordt door Kamphues beschuldigd van ernstige stalking en huisvredebreuk.

Excuses

Machado eist excuses van de 51-jarige presentator. "Omdat hij mij door deze kwestie landelijk voor gek zette. Als ik die krijg, zal ik me wellicht soepeler opstellen over een eventuele ontmoeting tussen Rob en zijn kind."

Ze geeft toe dat ze Rob veel sms'jes heeft gestuurd. "Die zestig of zeventig berichtjes waren iets te veel van het goede", zegt ze. "Ik was ten einde raad. Maar zo erg was het nu ook weer niet."

Alimentatie

Machado hoopt dat de rechter binnenkort ook een beslissing neemt over de alimentatie. "Monica-Louise is in augustus geboren, maar Rob is pas sinds november met geld over de brug gekomen. Hij heeft dus de eerste vier maanden niets betaald."