AMSTERDAM - Zangeres Caro Emerald ziet de getallen op haar weegschaal langzaam dalen. Door gezonder te eten en regelmatig te sporten is Emerald afgevallen.

"Ik ben de afgelopen jaren erg op mijn eten gaan letten en heb ook gesport. Geleidelijk word ik iets gezonder", vertelt de 30-jarige zangeres.

De aanleiding van haar gezondere levensstijl was minder positief. Emerald viel twee jaar geleden van een paard en brak daarbij haar rug. "Dat was een heftige trek aan de bel. Op het moment dat je je rug breekt, dan weet je dat je daar meestal de rest van je leven problemen door houdt."

Sporten

"Daardoor ben ik heel erg gaan sporten." Daardoor heeft ze een stuk minder tijd om flink te feesten. "Ik vind het ontzettend belangrijk om ermee bezig te zijn dat ik gezond eet en genoeg slaap. Het is allemaal heel saai en niet rock-'n-roll, maar ik doe het wel."

De zangeres debuteerde in 2010 met het album Deleted Scenes From the Cutting Room Floor. De vijf keer met platina bekroonde plaat stond dertig weken op nummer één. Daarmee verbrak ze het record van Michael Jacksons album Thriller.