LONDEN - De autopsie van Amy Winehouse is uitgevoerd door een niet-gediplomeerde lijkschouwer.

Hierdoor kan het autopsierapport ongeldig worden verklaard, schrijft The Sun.

Suzanne Greenway deed de autopsie op het lichaam van de zangeres. Ze was op dat moment slechts autopsie-assistent en had dus niet de juiste papieren voor de lijkschouwing. Suzanne kreeg de opdracht van haar man, lijkschouwer Andrew Scott Reid. Hij mocht de klus wel uitvoeren.

Greenway is in november gestopt met haar werk als assistent, omdat ze niet de juiste kwalificaties had.

Correct

Reid vertelde dinsdagavond dat het een fout was om zijn vrouw de autopsie te laten doen. "Ik bied hier mijn verontschuldigingen voor aan, maar ik ben ervan overtuigd dat de autopsie correct is uitgevoerd."

Om in Groot-Brittannië een autopsie te mogen doen, moet je 5 jaar ervaring hebben in zowel de juridische als de medische wereld. Greenway heeft maar 2,5 jaar ervaring en is alleen gediplomeerd om het werk van een zuster te doen. Hierdoor is het mogelijk dat alle 30 zaken waar de vrouw aan heeft meegewerkt ongeldig worden verklaard.

Familie

Hoewel Reid zijn excuses inmiddels heeft aangeboden, blijft het hier misschien niet bij. De familie van de overleden zangeres beraadt zich namelijk nog op het nemen van eventuele stappen.

Winehouse stierf in juli vorig jaar op 27-jarige leeftijd. Na een autopsie op haar lichaam bleek dat een overdosis alcohol haar fataal was geworden.