AMSTERDAM - Gerard Joling vindt zelf ook dat hij te veel verdient bij SBS 6. De zanger was de afgelopen maanden verwikkeld in een conflict met de zender, die geld wou zien.

Joling verdient anderhalf miljoen per jaar bij SBS, maar presenteerde in het voorjaar van 2011 voor het laatst een programma.

"De nieuwe lichting van SBS vond dat ik te weinig doe voor mijn centjes", vat Joling het conflict woensdag samen in de ochtendshow van Edwin Evers. "Dat is ook zo." Joling zegt dat hij lang niet als presentator te zien is geweest omdat er geen passend programma voor hem was.

Dinsdag bereikten Joling en SBS een akkoord over zijn contract. "Ik dien mijn contract uit zoals het drie jaar geleden getekend is. In september gaan we weer om de tafel zitten."

De zanger zegt dat SBS nu druk bezig is met een nieuw format voor hem. "Het is de bedoeling dat er nog een programma komt, wanneer weet ik niet, ik wacht het rustig af."

Reallifeachtig ding

Volgens Joling liggen meerdere formats klaar. "Onder meer twee van Reinout Oerlemans. Een ervan is een reallifeachtig ding. Dat is heel heftig: 24 uur per dag een camera op je hoofd. Maar het lijkt me enig. Het andere format heeft te maken met reizen en op zoek gaan naar waar een muzieksoort vandaan komt."