AMSTERDAM - Sylvie van der Vaart krijgt haar eigen Barbie. De miniversie van Sylvie wordt woensdag onthuld op een grote speelgoedbeurs in Duitsland.

De pop heeft de rondingen van de voetbalvrouw, en de jurk en pumps van de Barbie zijn in grotere maten ook door Sylvie gedragen.

Danie Bless, de stylist van Sylvie, heeft ook de pop onder handen genomen. Mini-Sylvie draagt een crèmekleurige cocktailjurk, een kopie van een jurk die de presentatrice droeg in het Duitse tv-programma Let's Dance.

De jurk is ontworpen door de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau. Ook de make-up en het kapsel van Barbie komen overeen met Sylvie.

Treffend

"Ik vind het een heel treffende gelijkenis. Ongelooflijk, tot de wimpers aan toe hebben ze het echt goed getroffen", zei Sylvie woensdagavond in RTL Boulevard. Ook echtgenoot Rafael van der Vaart is trots. "Hij ziet het voor mij als een eer."

Van der Vaart is vanaf woensdag ambassadrice van de Europese competitie Ontwerpen met Barbie. Voor deze wedstrijd kunnen kinderen kleding ontwerpen voor de beroemde pop. Bekende modeontwerpers als Karl Lagerfeld en Christian Louboutin buigen zich vervolgens over de ideeën van de kinderen.

Sylvie, die in september ook al een wassen beeld kreeg, is niet de eerste bekendheid met een eigen Barbie. De Zweedse prinses Victoria, Justin Bieber en de personages uit de Amerikaanse televisieserie Mad Men kregen ook een eigen pop.

Sylvie van der Vaart wordt barbiepop