AMSTERDAM - Rihanna heeft een nieuw kunstwerk aan haar collectie toegevoegd. De zangeres liet voor 160 duizend dollar een portret maken van Marilyn Monroe.

Het portret is gemaakt van 65 duizend kristallen en weegt 83 kilo, schrijft de Britse boulevardkrant The Sun.

De 23-jarige zangeres vroeg kunstenares Claire Milner om het kunstwerk te maken. "Alles ging via haar interieurontwerpers. Ze vertelden me achteraf dat Rihanna er erg blij mee was", zegt Milner over het werken voor de zangeres.

Regenbogen

De kunstenares maakte eerder soortgelijke kunstwerken van David Beckham en Elvis. "Mensen blijven kijken naar een kristallen portret omdat het constant van kleur verandert en in een ruimte regenbogen maakt."

De zangeres wilde graag een portret van Monroe in haar huis omdat ze zich met de blonde actrice kan identificeren. Ze voelt dezelfde druk die gepaard gaat met een sterrenstatus, vertelt een bron aan The Sun.

Rihanna heeft veel geld uitgegeven aan haar huis in Los Angeles. Ze heeft er een kroonluchter in de vorm van een pistool aan haar plafond hangen en een speciale reggaekamer met een groot schilderij van Bob Marley.