HILVERSUM - Radiopresentator Rob Stenders verlaat Radio 3FM (VARA). Vanaf september gaat hij voor Yorin FM de ochtendshow presenteren. Giel Beelen, die nu nog een avondshow voor NPS maakt op Radio 3FM, is de opvolger van Stenders in de ochtend. Beelen maakt daarmee een overstap naar de VARA.

Giel Beelen is vanaf september iedere maandag tot en met vrijdag te horen tussen 06.00 en 09.00 uur. Tot die tijd presenteert hij voor de NPS het programma 'GigaGiel' tussen 18.00 en 20.00 uur. VARA-programmadirecteur Jeroen Soer noemt het "jammer dat Rob de VARA verlaat. Maar hij heeft blijkbaar op voor hem belangrijke gronden een keuze gemaakt". Het contract van Rob Stenders met de VARA loopt nog tot en met augustus. Tot die tijd blijft hij dan ook 'Stenders Vroeg' en de 'Freak-O-Lympics' presenteren.

Medepresentator Fred Siebelink verhuist niet mee naar Yorin FM, Margreet van Gils wel.

Ruud de Wild maakte eind vorige maand zijn overstap naar Radio bekend. De BNN-presentator maakt nu nog de middagshow op 3FM. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend.

Beelen was al een keer eerder bij de VARA in dienst, maar werd in oktober 2001 ontslagen omdat hij in zijn radioprogramma had opgeroepen brieven met poeder te sturen naar zijn vorige werkgever de KRO. Daar was hij eerder dat jaar ontslagen als dj omdat hij in het programmablad Studio Mein Kampf het indrukwekkendste boek had genoemd dat hij kende.

Begin 2002 keerde Beelen terug op 3FM, dit keer bij de AVRO. Na zijn overstap naar de NPS, keert hij nu dus weer terug bij de VARA. In oktober vorig jaar ontving hij de Marconi Award voor beste programmamaker.