AMSTERDAM - John de Mol heeft zich de woede op de hals gehaald van Ben Cramer. De 64-jarige zanger stak veel tijd, energie en geld in een nummer voor het Nationaal Songfestival.

Tot zijn grote verbazing ontdekte hij deze week dat De Mol, die het zangfestijn dit jaar produceert, van meet af aan op zoek was naar een jonge artiest.

"Ik voel me gepakt gewoon, het is toch belachelijk", spuwde Cramer vrijdagavond in RTL Boulevard. "Zeg dan gewoon: we hebben jonge mensen nodig, tot die leeftijd insturen en voor de rest niets. Dan had ik er vrede mee." Toch spreekt de zanger van 'een soort discriminatie'.

Voor deze editie van het Nationaal Songfestival kon iedereen een nummer insturen. Cramer kwam niet door de voorselectie, die wel gunstig uitviel voor Raffaëla Paton, Joan Franka, Ivan Peroti, Pearl Jozefzoon, Kim de Boer en Tim Douwsma. Zij vechten op 26 februari uit wie Nederland in mei vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival.

Ophef

Ook de selectie van het zestal zorgde voor de nodige ophef. Vier van de zes kandidaten deden vorig jaar mee aan talentenjacht The Voice of Holland, eveneens uit de koker van producent De Mol.