LOS ANGELES - Sterren als Justin Bieber en Smokey Robinson waren donderdag aanwezig bij een eerbetoon aan Michael Jackson in Los Angeles.

De drie kinderen van de King of Pop vereeuwigden zijn bekende schoenen en handschoenen in cement, meldden diverse Amerikaanse media.

Paris, Prince en Blanket maakten hun opwachting bij het Grauman’s Chinese Theatre op Hollywood Boulevard, waar de cementen tegels met de hand- en voetafdrukken van duizenden sterren de stoepen sieren. De bekende straat trekt miljoenen toeristen per jaar.

Zodra het cement hard is, wordt de tegel met de prints van Michael Jackson geplaatst in de binnenplaats van het Chinese theater. Normaal gesproken is deze plaats alleen bestemd voor legendarische filmsterren en -makers, maar als eerbetoon wordt nu ook de King of Pop bijgezet.

Live via Twitter

Een sectie van Hollywood Boulevard werd afgesloten voor de ceremonie, die live via Twitter te volgen was. Enkele honderden fans van MJ kwamen in alle vroegte opdagen om niets van de show te hoeven missen.

Ook Jackson's moeder Katherine en zijn broers Tito, Marlon en Jackie woonden de ceremonie bij. Voorafgaand aan de plechtigheid was er een uurdurende tributeshow voor de in 2009 overleden popster, met onder anderen komiek Chris Tucker en de legendarische producer Quincy Jones.

‘Het is een prachtige viering en ik weet zeker dat als Michael hier had kunnen zijn, hij het met me eens zou zijn. Hij had het schitterend gevonden om dit met al zijn familie, vrienden, maar vooral zijn fans te vieren’, aldus Katherine tegen de menigte.