AMSTERDAM - Op 9 januari overleed de vader van Ilse DeLange. In een openhartig interview met De Telegraaf zegt de zangeres nu pas te weten wat echte pijn is.

"Er hebben in deze zware periode zoveel mensen met ons meegeleefd, dat ik mijn gevoel nu wil delen en 'dankjewel' wil zeggen. Uit alle begrip en de steun haal ik zoveel kracht", aldus Ilse in de krant.

Ze beleefde nog gelukkige momenten met haar vader tijdens kerst en oud en nieuw. Maar na 4 januari gaf Joop de Lange aan niet meer verder te willen leven.

"Het was verschrikkelijk. Hij verlangde zo naar de dood", zegt de zangeres. "Die maandag waren we er allemaal bij toen hij insliep."

Kindje

"Ik heb nog tegen mijn vader gezegd: 'wanneer Bart en ik in de toekomst misschien een kindje krijgen, prop ik jouw naam erin. Ook al wordt het een meisje. Dan maak ik er wel Jopie van ofzo. Maar mijn kind zal jouw naam dragen.''

Vanaf 1 april gaat Ilse weer aan het werk. "Gelukkig is mijn eerste optreden een fanclubdag. Daar heb ik altijd zo'n 'onderonsgevoel' bij. En juist uit die hoek heb ik ook zoveel steun ontvangen."