NEW YORK - Brad Pitt rookte eind jaren 90 "veel te veel marihuana" en dat had een ‘negatieve impact op zijn leven". Dat zegt de 48-jarige acteur in een openhartig interview met Hollywood Reporter. "Door het vele roken belandde ik bijna in een depressie."

Pitt erkent dat hij in het begin van zijn carrière, zo’n 20 jaar geleden, enkele moeilijke periodes kende.

"Ik verstopte me voor het hele celebrity-gebeuren en rookte teveel wiet. Ik zat maar huis op de bank en veranderde langzaam in een donut en begon mezelf te irriteren."

De acteur zegt dat hij zichzelf uiteindelijk van de grond raapte omdat hij ‘wel beter wist’, maar makkelijk ging dat niet.

Depressies

"Ik had vroeger last van depressies. Nu niet meer, maar 10 jaar geleden nog wel. Het had te maken met het uitvinden wie ik werkelijk was. Ik zie het als een goede les."

Brad was ook erg open over zijn relatie met Angelina Jolie en hun zes kinderen. "Mijn kids hebben nog geen enkele film van ons gezien. Ze begrijpen wat wij doen. Ik wil dat ze dit zelf ontdekken wanneer ze wat ouder zijn en eerlijk kunnen oordelen over onze prestaties."

Pitt kreeg woensdag een Oscarnominatie voor zijn rol in Moneyball. In de strijd voor het felbegeerde beeldje moet hij het opnemen tegen vriend George Clooney, Jean Dujardin, Gary Oldman en Demian Bichir.