AMSTERDAM - Johan Derksen voelt zich nog altijd niet op gemak voor de camera. De 62-jarige voetbaljournalist vindt het televisiewereldje zelfs doodeng, zegt hij in Beau Monde.

''Ik zie het gebeuren, die 'sterren' die elkaar tegenkomen in de wandelgangen. Ze kussen, omhelzen elkaar alsof het een lieve lust is, maar niemand die een ander het licht in de ogen gunt."

Derksen laat regelmatig in zijn voetbalprogramma weten niet gediend te zijn van de sterren. Zo noemde hij Yolanthe Sneijder-Cabau een 'starfuckertje'.

"Ik vond haar een femme fatale, een geslepen tante. Vertrouwde haar liefde voor Wesley niet helemaal, want de ene week zat ze nog boven op die volkszanger uit Volendam en een week later bedrijft ze de liefde met Sneijder in Milaan."

Groen als gras

Die mening stelde Derksen later overigens wel bij toen hij Yolanthe ontmoette. "Ik vond haar echt nog een meisje. Zo groen als gras in een glamourwereld verzeild geraakt, maar absoluut geen vervelend type." Het opende Derksen de ogen. "Mijn mening heb ik dus enigszins moeten herzien."

Derksen is naast zijn ongewilde status als televisiepersoonlijkheid hoofdredacteur van Voetbal International. Het gelijknamige programma won in oktober de Gouden Televizier Ring.