AMSTERDAM - Susan Visser wist niet goed om te gaan met een nieuwe liefde na de dood van haar man Roef Ragas.

De 46-jarige actrice probeerde het vorig jaar met Dennis van de Ven, maar dat bleek moeilijker dan ze van tevoren had verwacht, vertelt ze in Beau Monde.

"Het is mij niet gelukt me echt over te geven aan een nieuwe liefde, iets wat eigenlijk heel jammer is. Blijkbaar ging het mij toch te snel, was ik er nog niet aan toe", kijkt ze terug op haar relatie met de 38-jarige Van de Ven, die met Jeroen van Koningsbrugge het satirische tv-programma Draadstaal maakte en het cabaretduo Jurk! vormt.

Gemis

Visser heeft het nog altijd moeilijk met het gemis van Ragas, die in 2007 plotseling overleed aan een hartstilstand. "Mensen zeggen altijd dat het eerste jaar het ergst is. Omdat je voor het eerst zonder hem op vakantie gaat, verjaardagen viert, kerst viert. En dan? Krijgen we gewoon weer een jaar hoor", zegt ze.

"Het is niet dat het eerste jaar doorkomen iets oplost. Het is niet dat hij daardoor ineens terugkomt."

Oud worden

De actrice wil nu vooral heel oud worden. "Mensen die moeilijk doen over oud worden begrijp ik niet. Over enkele jaren word ik 50, maar daar zul je me niet over horen klagen. In godsnaam, laat me 50 worden. Het alternatief is namelijk doodgaan. En dat is zonde."