AMSTERDAM - Als de keuze tussen de liefde en acteren zich zou voordoen, kiest Tygo Gernandt voor het laatste. Dat zegt de acteur deze week in Beau Monde.

"In het spelen kan ik alles kwijt: mijn ziel, mijn zaligheid, mijn energie, mijn liefde. Alles moet er voor wijken", aldus Gernandt in het tijdschrift.

De acteur zegt dat het al eens is voorgekomen dat hierdoor een relatie stukliep. "Het is gebeurd dat ik wist: als ik wil dat mijn relatie standhoudt, moet ik nu echt tijd met mijn vriendin doorbrengen. Op dat moment moest ik drieënhalve maand naar het buitenland om te draaien. Toen ben ik toch vertrokken."

Monogamie

Gernandt zegt het bovendien lastig te vinden om iemand trouw te blijven. "Monogamie is zo moeilijk! Als je een tijd van je partner gescheiden bent, kan het gebeuren dat je iemand tegenkomt en daarmee een leuke avond beleeft. Zo'n ervaring kan waardevol zijn en wil ik niet voorbij laten gaan: je leeft maar één keer."

Vreemdgaan staat voor de acteur echter los van liefde. "Dat je niet monogaam bent, wil niet zeggen dat je niet van je vriendin houdt. In ware liefde geloof ik absoluut. Ik zou graag de komende dertig jaar met één iemand willen spenderen."