AMSTERDAM - Waldemar Torenstra is sinds de geboorte van zijn dochter Robin een stuk verantwoordelijker geworden. "Die cowboy van vroeger is tot rust gekomen", zegt de 38-jarige acteur deze week in Viva.

"Tot twee jaar geleden voelde ik me een cowboy. Een einzelgänger op een paard, die over de prairie reed, het leven nam zoals het kwam en wel zou kijken waar hij belandde. Maar sinds ik een dochter heb, merk ik dat ik meer een familyman ben dan ik ooit had gedacht. Ik vind het steeds leuker om een gezin te zijn", zegt Torenstra in het weekblad.

Werk

Toch is Torenstra niet rustiger geworden door het vaderschap. "Ik lijd aan het homo universalis-syndroom: ik wil alles. Ondanks de komst van Robin heb ik flink doorgeknald en werkte ik de afgelopen twee jaar zeven dagen per week: ik presenteerde, stond op het toneel en speelde in series en films. Ik pak alles aan wat ik leuk vind."

Wel heeft het vaderschap de acteur verantwoordelijker gemaakt. "Qua levenslust bewaak ik mijn grenzen, zeker nu er een tweede kind aankomt. Dan pak ik tijdens het kitesurfen die ene grote golf toch maar niet."

Verliefd

In het interview zegt Torenstra verder nog steeds stapelverliefd te zijn op zijn vriendin Sophie Hilbrand. "We lijken op elkaar, maar zijn ook verschillend. Dat is onze kracht. We hebben allebei veel dromen en willen veel uit het leven halen. En alles wat ik er verder over zeg, wordt truttig. Sommige dingen kun je beter onbenoemd laten."

"Weet je, we houden gewoon ontzettend veel van elkaar en ik ben nog steeds verliefd. Zo simpel kan het zijn. En door het in woorden te vangen, versimpel je het te veel."