AMSTERDAM - Halle Berry ligt opnieuw in de clinch met haar ex Gabriel Aubry. De actrice stapt naar de rechter om een contactverbod af te dwingen.

Berry wil dat haar ex niets met hun 3-jarig kind te maken heeft zolang er een politieonderzoek naar hem loopt, schrijft entertainmentwebsite TMZ.

Aubry wordt verdacht van mishandeling en het in gevaar brengen van zijn kind. Het 36-jarige model zou een nanny geduwd hebben terwijl hij zijn 3-jarige dochter Nahla op z'n arm had.

Aubry en de nanny zouden ruzie hebben gehad over een schooldag van Nahla. Aubry hield het 3-jarige meisje thuis, de nanny stelde vragen over het spijbelen. Daarop zou Berry's ex door het lint zijn gegaan.

Dochtertje

Nahla, het dochtertje van Aubry en Berry, is al langer de inzet van ruzie tussen beide ouders. Het model en de 45-jarige actrice gingen in april 2010 uit elkaar, waarna een strijd om de voogdij begon. Vorig jaar april begroeven Berry en Aubry de strijdbijl en namen ze voor de voogdij 'op een goede manier' te regelen.

Berry stapt volgens TMZ dinsdag naar de rechter om een contactverbod te regelen. De actrice wil voorkomen dat Aubry nog in de buurt van hun dochter komt. Een woordvoerder van Aubry zwakt het verhaal van de nanny af. "Iedereen kan aangifte doen, ongeacht of het waar is.''