LOS ANGELES - Whitney Houston is platzak. Volgens bronnen in Hollywood heeft de 48-jarige zangeres haar hele fortuin erdoorheen gejaagd en wordt ze momenteel onderhouden door haar platenmaatschappij Arista, die Houston een voorschot heeft gegeven op haar volgende album.

"Whitney’s fortuin is weg", aldus een bron dinsdag tegen The Daily Mail.

"Enkele grote platenbonzen ondersteunen haar financieel en slechts een voorschot op een nieuw album houdt haar op de been. Niemand weet echter wanneer dit album er komt. Zelf is ze volledig blut."

Er gaan geruchten dat de financiële situatie van Houston dermate penibel is, dat ze zelfs vrienden om kleine leningen zou vragen.

Triest

"Ze vroeg laatst iemand om 100 dollar. Het is triest. Whitney zou evenveel geld moeten hebben als Mariah Carey, maar ze heeft geen stuiver meer", meldt de bron.

In augustus 2001 tekende de Amerikaanse zangeres het destijds meest lucratieve platencontract uit de muziekgeschiedenis. Whitney verlengde haar contract bij Arista/BMG en kreeg 100 miljoen dollar in ruil voor zes albums. Haar laatste plaat I Look to You verscheen in augustus 2009.