HILVERSUM - Om 'onze jongens' in Irak een hart onder de riemte steken en op te peppen, presenteert Adam Curry zijnradioprogramma 'Ook Goeiemorgen' vijf dagen lang live vanuit Irak.Het ministerie van Defensie heeft toestemming gegeven. Dat melddendinsdag Radio Veronica en een woordvoerder van het leger.

'Ook Goeiemorgen' wordt van 16 tot en met 20 februariuitgezonden vanaf Camp Smithy bij As Samawah, waar zevenhonderdNederlandse militairen gelegerd zijn. Curry zal in een tent eenmobiele studio inrichten en in de uitzendingen naast populairemuziek, ook veel interviews met militairen laten horen.

'Alleraardigst'

Defensie heeft toestemming gegeven om ''op deze manierluisteraars een goed beeld te bieden van het wel en wee van desoldaten in Irak'', aldus een zegsman van het leger. De uitzendingis volgens hem ook ''alleraardigst voor de familieleden van desoldaten, in Nederland.''

Curry wil een bijdrage leveren aan de goede moraal in Irak. Hijgaat naar Camp Smithy met medepresentatoren Alexander Stevens enMichiel Veenstra en met nieuwslezer Arend Langeberg.