AMSTERDAM - Arie Boomsma stapt naar de organisatie Bont voor Dieren om zijn gelijk te halen in zijn bontruzie met Georgina Verbaan.

De actrice is boos dat Boomsma een bontjas droeg in zijn programma, maar de presentator houdt vol dat het om diervriendelijk bont gaat.

Om een einde aan de discussie te maken wil Arie zijn gelijk halen bij Bont voor Dieren.

"Ik wil weten of het klopt. Als het waar is wat Georgina zegt, zal ik uiteraard mijn conclusies trekken", zei hij donderdag in de ochtendshow van Giel Beelen. "Tot nu toe hoor ik geen goede argumenten. Ik doe straks gewoon m'n jas weer aan."

De Bont voor Dieren is een protestorganisatie die campagne voert tegen het dragen van bont. De club houdt bij welke merken echt bont in hun kleding verwerken.

Coyotes

Volgens Boomsma is zijn jas gemaakt van coyotes uit Canada en de Verenigde Staten. Ze worden afgemaakt omdat ze anders een hongerdood zouden sterven.

Die wijze is goedgekeurd door dierenorganisaties. Verbaan weet dat de beesten worden gedood met klemmen en dat de dieren een uiterst pijnlijke dood sterven. Ze vindt dat het daarom helemaal niet om 'goed bont' gaat.

"Bovendien heeft Arie een voorbeeldfunctie", voegde Verbaan aan haar betoog toe in de show van Beelen. "Mensen denken dat het oké is als hij bont draagt." Boomsma is het daar niet mee eens. "Mensen die mij volgen moeten nadenken en niet argeloos dingen doen die ik ook doe."