Ellen ten Damme denkt 'alleen in muziek'

AMSTERDAM - Ellen ten Damme is voorlopig niet bezig met acteren. Het 44-jarige multitalent, dat in verschillende films en tv-series speelde, denkt 'alleen in muziek'.

"Ik word wel eens gevraagd, maar heb meestal nooit tijd", vertelt Ten Damme aan het AD over haar acteercarrière.

"Acteren is makkelijk geld verdienen, maar vergeleken met muziek maken saai", legt Ten Damme uit. "En het is lang niet zo spannend als spelen met een kneitergoed orkest." Ten Damme staat vanaf vrijdag tot en met 18 januari op de planken met het dertigkoppige Amsterdam Sinfonietta-orkest. "Ik vind zo'n samenwerking spannend."

Het orkest verraste Ten Damme. "Je hoort je eigen verzinsels ineens in een orkestarrangement en dat is heel verfrissend. Vaak maken de muzikanten precies iets omgekeerds van mijn compositie. Verrassend die nieuwe invalshoeken met die mix van pop en klassiek."

Actie

Voor haar optredens had de zangeres en actrice een wens. "Ik wilde actie en humor in de tent. Daarom spelen de muzikanten niet alleen zelf instrumentale stukken, ze experimenteren ook."

Hoewel Ten Damme voorlopig haar handen vol heeft aan de muziek, is er een acteerproject dat ze overweegt. "Ik heb een aanbieding liggen om mee te doen in een Engelse thriller die in Jordanië wordt gedraaid. Misschien dat ik voor Jordanië een uitzondering maak."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie