AMSTERDAM - De vriendin van Edgar Davids heeft dinsdag in Amsterdam aangifte gedaan tegen de voetbalinternational wegens zware mishandeling en bedreiging. Dit heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam woensdag bevestigd.

De mishandelingen en bedreigingen zouden hebben plaatsgevonden tussen medio 1999 en heden. Bij het OM is de aangifte nog niet binnen. Wel begint een onderzoek naar mogelijke strafbare feiten, aldus de woordvoerder.

Oud-Ajacied Edgar Davids voetbalt sinds eind 1997 voor het Italiaanse Juventus. Vorig jaar stond hij enkele maanden buitenspel. Bij een controle op 4 maart werd in zijn urine sporen van nadrolon aangetroffen. De Italiaanse voetbalbond schorste Davids aanvankelijk voor acht maanden, bracht dat aantal terug tot vijf, waarna in hoger beroep de schorsing uiteindelijk uitkwam op vier maanden. Op 17 september 2001 was Davids weer speelgerechtigd.

De perswoordvoerder van Juventus heeft woensdag niet met Davids gesproken, omdat het een rustdag is en hij zijn telefoon uit heeft staan. De sportarts van de club beroept zich op zijn beroepsgeheim. "De arts kan de berichten bevestigen noch ontkennen", aldus de woordvoerder. Verder wijst hij erop dat het een persoonlijke kwestie betreft en niets met Juventus te maken heeft.