AMSTERDAM - Nicolette Kluijver mag zich eindelijk de Meest Sexy Vegetariër van Nederland noemen.

De BNN-presentatrice, die de afgelopen vier jaar net naast de titel greep, is dit jaar verkozen door bezoekers van de website van Wakker Dier. In totaal brachten zo'n 22 duizend mensen hun stem uit.

"Ik vind het helemaal te gek", reageert Kluijver. "Natuurlijk doe ik mee aan de verkiezing. Ik vind het heel goed dat er aandacht wordt gevraagd voor vegetarisch eten. Dat ik het nu echt ben geworden, vind ik stiekem toch wel heel erg leuk. Na vier jaar tweede te zijn geworden, ben ik eindelijk eerste."

Voetballer Evgeniy Levchenko werd bij de mannen verkozen tot Meest Sexy Vegetariër. De ex van actrice Victoria Koblenko gebruikt zijn titel om jongeren wakker te schudden over fastfood. "Ik gebruik McDonald's alleen voor het gratis toilet. Mijn shit kunnen ze krijgen."

wakker dier
Evgeniy Levchenko uit de kleren voor Wakker Dier.

Verbaan

Levchenko liet wielrenner Maarten Tjallingii en schrijver Arthur Japin achter zich, Kluijver won van actrice Georgina Verbaan en schrijfster Susan Smit.

De BNN-presentatrice gaat zich inzetten voor de plofkip. "Ik zet me in voor alle dieren, met de plofkip voorop. Ik vind het bizar dat zo veel vlees wordt gegeten."

Voor Wakker Dier ging Kluijver uit de kleren, ze liet zich topless fotograferen met de tekst 'Chicks got my back' op haar rug. "Voor twee euro kun je zes kippen kopen, daar ben ik op tegen."

Proefkonijnen

Terwijl Kluijver zich inzet voor het vegetarisme knabbelden haar BNN-collega's Dennis Storm en Valerio Zeno aan elkaar. De twee aten een stukje van elkaars vlees voor hun programma Proefkonijnen.

Hoewel Kluijver vegetarisch is, heeft ze geen probleem met de actie van haar collega's. "Ze moeten het lekker zelf weten, het is in principe scharrelvlees."

nicolette van dam 405
Nicolette Kluijver uit de kleren voor Wakker Dier.