AMSTERDAM - Het Amerikaanse tv-station CBS heeft zich zondag uitvoerig verontschuldigd over het optreden van Janet Jackson en Justin Timberlake in de pauze van de Superbowl, de finale van het American Football. Aan het eind van hun lied trok Timberlake een stuk van Jacksons leren topje af, waardoor ongeveer een miljard kijkers Janets borst te zien kregen.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

CBS betreurt dit incident ten zeerste, aldus een woordvoerder van het tv-station, dat na de veelbekeken halftime-show veel boze telefoontjes ontving. Timberlake en Jackson voerden een flirterig duet op aan het eind van de show, waarin ook Kid Rock, Nelly en P. Diddy optraden. Timberlakes laatste zin in het lied (Rock your body) is 'Bet I'll have you naked by the end of this song'.

Timberlake hield vol dat het niet de bedoeling was om de borst van Janet te laten zien. Janets tepel leek echter zedig bedekt met een lapje. CBS veranderde vlug van camera, waardoor het hele incident amper een seconde duurde. "Het spijt me als iemand aanstoot heeft genomen aan het defect in de garderobe," zei Timberlake deskundig.

De American Football-bond NFL kon er niet om lachen. Vice-voorzitter Joe Browne liet weten dat MTV, die de productie van de halftime-show verzorgde, niet nog eens zal worden gevraagd om een show voor de NFL op poten te zetten. Ook MTV verontschuldigde zich voor het incident, dat niet geoefend, niet gepland, volledig onbedoeld en niet in overeenstemming met de garanties over de inhoud van het optreden was.

Streaker

Meteen na de show volgde opnieuw opschudding. Tijdens de aftrap voor de tweede helft liep een man verkleed als scheidsrechter het veld op, waar hij begon aan een striptease. Met alleen schoenen en een G-string aan danste hij op de dertigmeterlijn. Toen de man op de loop ging voor veiligheidspersoneel werd hij vakkundig gevloerd door een linebacker van de New England Patriots - die de spannende wedstrijd wonnen met 32-29 dankzij een fieldgoal op vier seconden voor het einde.

De streaker bleek een 39-jarige Brit uit Liverpool te zijn. Op zijn borst had hij het adres van een gokwebsite geschreven. Hij is gearresteerd en wordt aangeklaagd wegens openbare dronkenschap. De man beweerde zijn stunt al vaker te hebben opgevoerd bij sportwedstrijden. Het voorval was niet op televisie te zien.