AMSTERDAM - Conrad Murray wordt in de gevangenis behandeld als een massamoordenaar. Dat zegt een van de advocaten van de lijfarts van Michael Jackson.

"Hij wordt behandeld als Hannibal Lecter, het is beledigend." Murray krijgt extra beveiliging in de gevangenis, aanvankelijk omdat de 58-jarige arts zei zelfmoord te willen plegen.

Daarvan is volgens zijn civiele advocaat geen sprake meer. "Deze man, die vele levens heeft gered, maakte een fout en wordt gestraft als een massamoordenaar."

Conrad Murray werd vorige maand schuldig bevonden aan dood door schuld. Hij diende Jackson in juni 2009 een fatale dosis propofol toe. De cardioloog is veroordeeld tot vier jaar cel, maar tekende begin deze maand hoger beroep aan.

Een politiewoordvoerder bevestigt dat Murray in de gevangenis extra beveiliging krijgt. "Maar dat heeft niets te maken met wat hij heeft gedaan. We houden hem extra in de gaten vanwege zijn bekendheid en zijn connectie met Michael Jackson. We zijn gewoon erg voorzichtig."

Krap bij kas

Voor zijn hoger beroep hoopt Murray een pro-Deoadvocaat te strikken. De arts zegt dat hij krap bij kas zit en zich geen eigen strafrechtadvocaat kan veroorloven, blijkt uit door hem ingediende documenten. Murray zou maandelijks 150 duizend dollar krijgen om Jackson te verzorgen, maar heeft dat salaris nooit gekregen.