AMSTERDAM - Mitch Winehouse sluit de komst van een biografische film over zijn dochter Amy uit. "We zullen nooit toestaan dat nummers van Amy worden gebruikt voor een film."

Dat zegt Mitch tegen de Britse krant The Daily Mail. "En zonder die muziek kun je niet spreken van een biopic."

Na Amy's plotselinge dood in juli gingen alle muziekrechten naar haar familie. Geruchten over een op handen zijnde biografische film over de op 27-jarige leeftijd gestorven zangeres doen al langer de ronde. Amy's vriend, filmmaker Reg Traviss, zegt meerdere malen benaderd te zijn.

Lady Gaga

Mitch zei zondag nog dat hij wil dat Lady Gaga zijn dochter gaat spelen. "Ik weet niet hoe haar Britse accent klinkt", dubde Winehouse tegenover The Daily Mirror. De taxichauffeur lijkt nu terug te komen op die uitspraken.

De vader van de overleden zangeres werkt aan een boek over zijn dochter. De opbrengst van de pennenvrucht, die door de uitgever wordt omschreven als 'oprecht en onthullend', gaat naar de Amy Winehouse Foundation.

Die stichting werd in november, op Amy's verjaardag, in het leven geroepen door Mitch en andere nabestaanden. De Amy Winehouse Foundation zet zich in voor jongeren die kampen met een ziekte of verslavingsproblemen.