AMSTERDAM - Frans Bauer krijgt dagelijks brieven van vrouwen die verliefd op hem zijn, maar van verleidingen heeft de 37-jarige volkszanger nooit last, zo zegt hij deze week in Viva.

"Verleidingen ken ik niet. Ik heb er ook nooit last van gehad", zegt Bauer in het tijdschrift. Zijn echtgenote Mariska is de enige voor hem, zo voegt hij daar aan toe.

"Natuurlijk zie ik genoeg mooie vrouwen, dat kan ik ook gerust tegen haar zeggen. Er is nogal een verschil tussen iemand mooi vinden en besluiten om er op te gaan liggen in de hoek van de kamer. Dat lijkt me zo nietszeggend."

Zijn liefde voor Mariska is specialer geworden omdat ze zijn kinderen heeft gebaard. En Bauer begrijpt niet dat vrouwen hem nog steeds liefdesbrieven sturen. "Ze zouden ook moeten weten dat ik getrouwd ben en dat trouw voor mij ontzettend belangrijk is."

"Al ben je Pamela Anderson met borsten zo groot als de Pyreneeën: je komt nooit tussen Mariska en mij. Wij leven al twintig jaar met elkaar, vroeger in een caravan, nu in ons droomhuis."

Ellende

Na een zware periode zegt Bauer nog meer te beseffen hoe belangrijk zijn vrouw en kinderen voor hem zijn. "Maris en ik hebben veel ellende meegemaakt. Mijn tante pleegde zelfmoord, mijn oom niet lang daarna ook. Maris' neefje is verongelukt en mijn vader is ziek. Aan al die ellende zit ook een positieve kant: we zijn nog hechter als gezin."

Bauer trouwde in 2008 met zijn grote liefde Mariska. Ze hebben vier zoons: Christiaan, Jan, Frans jr. en Lucas.