AMSTERDAM - Het naaktportret dat Tony Bennett van Lady Gaga maakte wordt geveild. De jazzzanger, die ook als schilder actief is, maakte het portret terwijl Gaga door Annie Leibovitz werd gefotografeerd voor Vanity Fair.

Via eBay Celebrity kan worden geboden op de schets, die minimaal vijfduizend dollar op moet leveren. De opbrengst van de veiling gaat naar de goede doelen van beide artiesten, Bennetts Exploring the Arts en Lady Gaga's stichting Born This Way.

Geïnteresseerden kunnen tot maandag bieden op het portret.

Verlegen

Gaga biechtte vorige maand op dat ze zich niet op haar gemak voelde toen ze poseerde voor Bennett. "Ik liep de kamer in en zei: zo Tony, hier zijn we dan. Ik deed mijn ochtendjas af en ging liggen", deed de excentrieke zangeres uit de doeken tijdens een tv-special in het kader van Thanksgiving. "Ik was verlegen en dacht: dit is Tony Bennett, waarom ben ik naakt?"

De 85-jarige Bennett was geen onbekende van Lady Gaga voordat zij voor hem uit de kleren ging. De 25-jarige zangeres nam met Bennett het duet The Lady is a Tramp op voor zijn plaat Duets II. Dat album verscheen in september.