AMSTERDAM - Rick Engelkes kan voor zijn nieuwe toneelrol flink putten uit zijn privéleven. De acteur en producent is binnenkort te zien in Eten met Vrienden, over een stel met relatieproblemen.

Engelkes en zijn vrouw gingen vorig jaar tijdelijk uit elkaar omdat ze in een huwelijkscrisis waren beland.

"Iedereen heeft wel eens een fase in zijn leven dat hij denkt: gaan we door of haken we af?", vertelt Engelkes."Die momenten heb ik ook gehad en dan is zo'n stuk als dit wel herkenbaar."

Wat er precies voorviel tussen de acteur en zijn vrouw is niet bekend. Engelkes sprak destijds van een 'misstap' van zijn kant.

Producent

De acteur was tien jaar geleden ook al betrokken bij Eten met Vrienden, maar toen alleen als producent. "Nu zit ik erin als acteur, dan beleef je het sowieso heel anders", legt Engelkes uit. "En ik heb nu tien jaar meer levenservaring."

De 52-jarige Engelkes, die in 2002 trouwde met Annemarie en met haar twee dochters kreeg, is blij dat zijn relatie het uiteindelijk heeft gered. "Natuurlijk, daar ben ik heel blij om. Bij ons is het ook nooit zo geweest dat we enorme ruzies hadden, zoals het stel in het stuk."

Eten met Vrienden gaat op 6 februari in première. Naast Engelkes spelen Lone van Rosendaal, Miryanna van Reeden en Kees Boot rollen in het toneelstuk.