AMSTERDAM - De rechtszaak van gamebedrijf Gate Five tegen Beyoncé mag doorgaan. Het bezwaar van de zangeres tegen een aanklacht van het gamebedrijf is afgewezen door een rechter in New York.

Dat schrijft entertainmentwebsite The Hollywood Reporter. De kans bestaat dat de zangeres miljoenen dollars moet betalen.

Eind april diende Gate Five een aanklacht in, omdat Beyoncé niet langer wilde meewerken aan de productie van het dansspel Starpower: Beyoncé. Ze zou meer geld willen. Hierdoor kwamen zeventig medewerkers van het bedrijf op straat te staan.

De billen schuddende zangeres is van mening dat ze in haar recht stond, omdat ze vijf miljoen dollar tegoed had van het gamebedrijf. Gate Five is juist van mening dat het een investering van miljoenen is kwijtgeraakt doordat de zangeres vroegtijdig haar conclusies trok.

Gate Five denkt dat het dansspel tientallen miljoenen dollars had opgeleverd. Het bedrijf eist een schadevergoeding voor de misgelopen inkomsten en wil dat Beyoncé niet samenwerkt met andere gamebedrijven.