AMSTERDAM - Alec Baldwin heeft zich als een hork gedragen tegen personeel van American Airlines.

De acteur was volgens de vliegtuigmaatschappij onbeschoft en heeft de crew uitgescholden. Baldwin werd dinsdag uit een vliegtuig gezet omdat hij zijn telefoon niet wilde uitzetten.

"Wij hebben ervoor gekozen om naar buiten te brengen wat er werkelijk is gebeurd ", zegt American Airlines in een verklaring aan de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. De maatschappij stelt onder meer dat mobiele telefoons moeten worden uitgeschakeld op het moment dat het lichtje voor de stoelriemen aan gaat.

Baldwin ging echter zo op in het online spelletje Words with Friends dat hij weigerde zijn toestel uit te zetten. De acteur liep uiteindelijk het toilet in, waarbij hij zo hard met de deur sloeg dat de piloot kwam kijken wat er aan de hand was en Baldwin liet verwijderen. "De passagier was ontzettend grof tegen het personeel, schold en gebruikte onbehoorlijke taal", zegt American Airlines.

Gymleraressen

Baldwin, die van Los Angeles naar New York wilde, reisde uiteindelijk met een andere vlucht van American Airlines. "Ik kreeg op mijn kop omdat ik Words with Friends speelde terwijl we bij de gate stilstonden", twitterde hij volgens Us Weekly na het incident.

Ook ging hij tekeer tegen het personeel. "Dit was mijn laatste vlucht met American, waar gepensioneerde katholieke gymleraressen uit de jaren vijftig werk vinden als stewardessen." Inmiddels is zijn twitteraccount verwijderd.