AMSTERDAM - Angelina Jolie reageert luchtig op de rechtszaak die een Kroatische journalist tegen haar heeft aangespannen.

"Dat gebeurt bij iedere film', zegt de 36-jarige actrice. James Braddock beschuldigt haar van diefstal voor haar regiedebuut In The Land of Blood & Honey waarvoor ze ook het scenario schreef.

Braddock zegt Eden Sarkic, de producent van de film, drie keer te hebben ontmoet. Hij beweert bij te hebben bijgedragen aan de plot en de ontwikkeling van de personages.

Geliefden

Ook stelt de journalist dat Jolie het idee van geliefden die door oorlog worden gescheiden heeft gestolen van zijn boek A Soul Shattering.

Jolie haalt haar schouders op. "Er zijn veel boeken en documentaires waar ik mijn inspiratie vandaan heb gehaald", zegt ze tegen de Amerikaanse krant The Los Angeles Times. Ze zegt het boek van Braddock uit 2007 echter nooit te hebben gelezen.

Bosnische oorlogsslachtoffers

De Amerikaanse regisseuse kreeg vorig jaar ook kritiek van Bosnische oorlogsslachtoffers van Women Victim of War. Zij waren boos omdat de film gaat over een Bosnische vrouw die verliefd wordt op een Servische soldaat die ze in de oorlog haar beul was. Jolie was gekwetst door de kritiek. "Ik voelde me er een beetje ziek door."

In The Land of Blood and Honey gaat in Amerika op 23 december in première. In Nederland gaat de film in maart in de bioscopen draaien, wanneer precies is nog niet bekend.