AMSTERDAM - Soulja Boy sleept zijn ex-manager voor de rechter.

De 21-jarige rapper beschuldigt Philip Ransom ervan misbruik te hebben gemaakt van zijn naïviteit, door hem zijn krabbel te laten zetten onder contracten die 'onredelijk en onrechtvaardig' waren.

Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

Onwetend

Soulja Boy brak door op 16-jarige leeftijd, onwetend van het reilen en zeilen in de muziekwereld. Zodoende kon Ransom hem een contract laten tekenen waarin stond dat hij recht had op vijf procent van het inkomen van de rapper.

Ook zou hij Soulja Boy hebben laten instemmen met een overeenkomst waarmee hij de helft van zijn muziekrechten aan zijn platenlabel moest afstaan.

Helft

De manager wast zijn handen echter in onschuld en stelt nog geld te krijgen van de rapper. Bovendien zou het wel degelijk gebruikelijk zijn dat de helft, soms wel honderd procent, van de muziekrechten van een artiest naar een platenlabel gaan.

Vorige week werd duidelijk dat Soulja Boy in de financiële problemen zit. Hij wordt wellicht uit zijn woning gezet, omdat hij een fikse huurschuld heeft. Ook de belastingdienst krijgt nog geld van hem.