AMSTERDAM - Theo Maassen heeft naar eigen zeggen nooit veel kattenkwaad uitgehaald. "Ik heb een keer belletje getrokken en dat is het ergste wat ik ooit heb uitgespookt", zei de cabaretier die ooit de UEFA Cup van PSV stal, dinsdagavond bij de première van New Kids Nitro.

In de film rond het groepje overjarige hangjongeren uit Maaskantje wordt flink gescholden, maar ook daar houdt Maassen zich verre van. "Ik ben welopgevoed en zou dat nooit doen", zegt hij met een glimlach.

"Daarom vind ik het wel eens leuk om te zien hoe andere mensen dat dan aanpakken."

Maassen stal de UEFA Cup die PSV in 1978 won tijdens de opnamen van de tv-serie All Stars in 2001. Hij gaf de prijs terug aan de club, maar kreeg wel een taakstraf. Ook smeet hij in het verleden eens het fototoestel van een journalist kapot.

Kim Holland

Op de rode loper in Eindhoven waren weinig grofgebekte BN'ers te vinden. Kim Holland zegt ook nooit schuttingtaal te gebruiken. "Ik scheld eigenlijk nooit." Zangeres Corry Konings, die voor New Kids Nitro de titelsong Hoeren Neuken Nooit Meer Werken zong, laat zich in het verkeer wel eens gaan. "Godverdomme of kut, weet je wel."

New Kids Nitro is de tweede film over de vijf werkloze vrienden die al hun energie steken in een oorlog tegen buurdorp Schijndel. In Friesland is ondertussen een grote zombieplaag. Als de Friese zombies een Brabants slachtoffer maken, moeten de groepen uit Schijndel en Maaskantje samenwerken.

De film draait vanaf donderdag in de bioscopen.