AMSTERDAM - Isa Hoes vindt rust in haar werk. "Als ik op het toneel sta, ben ik even moeder af, zonder zorgen", zegt de 44-jarige actrice, die vorig jaar haar man Antonie Kamerling verloor door zelfmoord.

"Dan ben ik aan het werk en gaat de telefoon uit", vertelt ze aan Grazia. "Na afloop van de voorstelling check ik natuurlijk snel even of de oppas heeft gebeld en of alles thuis in orde is." De actrice kan zich tijdens een voorstelling volledig op zichzelf focussen.

Hoes acteert ook om een praktische reden. "Ik moet geld verdienen. En ik ben nu eenmaal actrice, dus dat is wat ik doe. Ik probeer daar een voorbeeld in te zijn voor de kinderen."

Isa staat tot januari op het podium met When Harry Met Sally. "De maand daarop komen we nog twee keer terug in Amsterdam. Daarna ben ik werkloos."

In september volgend jaar speelt ze een hoofdrol in het toneelstuk Verlies, over een echtpaar dat hun vijfjarige zoontje verliest bij een ongeluk. "Het is nog even onzeker hoe ik de tussenliggende periode ga opvullen, maar als er weer een leuk project langskomt, graag."