AMSTERDAM - Beau van Erven Dorens heeft voor het nieuwe seizoen van De Wereld van Beau tien dagen op een onbewoond eiland gezeten. Een zeer heftige ervaring, zo vertelt de presentator deze maand in Playboy.

Het was al lange tijd een grote wens van Van Erven Dorens: aanspoelen op een onbewoond eiland. Zonder eten en drinken. De presentator raakte bewusteloos van de dorst, maar desalniettemin besloot hij toch te blijven.

"Het is zo mooi om te zien hoe iemand langzaam instort. Niet alleen lichamelijk, maar ook emotioneel. Ik jankte om alles", zegt Van Erven Dorens in het tijdschrift.

Chaos

Toen de presentator met een vlot de Zuid-Chinese zee op ging kreeg hij een spirituele ervaring. "Ik was 'wasted', de weg kwijt, maar op dat moment werd mij zo duidelijk een boodschap gegeven. Ik ben met zoveel dingen bezig, het is een chaos. Tv-toestanden, zes columns, goede doelen, weet ik veel wat ik allemaal doe. Daar, tussen de roggen, besefte ik: het gaat om mijn gezin. Het gaat om mijn vrouw en kinderen."

Na deze tien dagen besloot Van Erven Dorens het roer om te gooien. "De dag dat ik terugkwam, ben ik gestopt met mijn eigen bedrijf, heb ik al mijn columns opgezegd, vijf of zes goede doelen gecancelled, diverse functies in besturen afgezegd. Ik heb alles afgezegd."

Nieuws

De presentator zegt het belangrijk te vinden om in zijn leven af en toe heel rigoureuze beslissingen te nemen. "Het afwerpen van een huid, beginnen met iets nieuws, dat is het beste wat je kan overkomen."