AMSTERDAM - Britt Dekker is bang om stil te blijven staan. Ze weet dat haar droom een keer zal eindigen als ze te lang in realityseries blijft hangen, zo zegt ze deze week in Viva.

"Daarom moet ik mezelf gaan ontwikkelen. Misschien moet ik een goede interviewer worden, want er komen altijd weer nieuwe, bekende, gekke mensen bij. Reality-tv heeft wat dat betreft geen lang leven, dus dat moet ik toch achter me laten", zegt de 19-jarige realityster in het weekblad.

Dekker zegt blij te zijn dat haar huidige carrière gebouwd is op haar karakter. "Ik denk dat mensen met een speciale persoonlijkheid pas echt iets bereiken in de televisiewereld. Kijk naar mij: ik ben niet succesvol omdat ik bijvoorbeeld kan zingen, want dat kan ik niet. Ik ben succesvol doordat ik er qua persoon uitsprong bij 'Echte Meisjes in de Jungle'.

Ordinair

In het interview vertelt Dekker verder dat haar ouders haar regelmatig afremmen. "Laatst ben ik gevraagd voor Panorama en voor 'Spuiten en Slikken'. Maar mijn moeder wilde liever niet dat ik daaraan meewerkte. Te ordinair."

Ook het naakt poseren voor Playboy was een impulsieve actie, zegt Dekker. Toch is ze zeer trots op het resultaat. "Nu zien mensen mij ook eens als volwassen vrouw, in plaats van een lief kindje."

Geile foto

Wel zegt de realityster geschrokken te zijn van sommige reacties op de shoot. "Laatst kreeg ik een Hyves-berichtje van ene Peter. Hij schreef: 'Ik heb me net afgetrokken toen ik jouw geile foto zag.' Gadverdamme. Dat mannen mijn foto daarvoor gebruiken, daar had ik niet over nagedacht."