LONDEN - Acteur en zanger Zac Efron wil volgend jaar meer tijd besteden aan een oude liefde: de muziek. Ook zou hij graag eens in een actiefilm spelen. Dat vertelt de Amerikaan in een vraaggesprek met NU.nl.

De 24-jarige Efron is vanaf donderdag te zien in de romantische speelfilm New Year's Eve, waarin hij onderdeel uitmaakt van een ware sterrenkast en actrice Michelle Pfeiffer als zijn directe tegenspeelster heeft.

De film bestaat uit diverse verhaallijnen en kent daardoor een groot aantal personages die, naast Efron als de ''lolmaker, energieke en enigszins zelfzuchtige" Paul, worden vertolkt door onder anderen Robert De Niro, Jessica Biel, Hillary Swank, Ashton Kutcher, Halle Berry en Sarah Jessica Parker.

New Year's Eve is een vervolg op Valentine's Day, de in 2010 verschenen romantische comedy die eveneens door Garry Marshall werd geregisseerd en waarin ook verschillende verhalen door elkaar lopen.

Romantische comedy's

Efron lijkt niet goed te weten wat New Year's Eve onderscheidt van soortgelijke films uit de geschiedenis van de romantische comedy. Toch is het volgens de acteur wel degelijk een heel andere film dan voorgangers als Valentine's Day of Love Actually: "Deze film gaat over oudjaarsavond en de cast is heel anders."

De film toont de laatste uren van 2011 van de verschillende personages, voorafgaand aan de traditionele 'ball drop' op Times Square in New York, volgens Efron "het Mekka van het nieuwjaarsfeest''.

Doel

Efron heeft niet zoals de vele hoofdfiguren in New Year's Eve een doel dat hij op de valreep van het oude jaar nog wil hebben bereikt. Als acteur wil hij echter in de toekomst graag zoveel mogelijk dingen doen die hij nog nooit eerder heeft gedaan, een actiefilm staat daarbij hoog op de verlanglijst.

Meer met muziek doen is bovendien Efrons persoonlijke voornemen voor 2012. "En m'n familie vaker zien'', besluit het tieneridool.

Zac Efron over New Year's Eve:

Bioscoop

Zac Efron brak door als acteur in de muziekfilmserie High School Musical, waarin hij ook delen van de zang voor zijn rekening nam. New Year's Eve is vanaf donderdag 8 december te zien in de Nederlandse bioscopen.

Zac Efron in New Years Eve