AMSTERDAM - Arie Boomsma maakt zich nog geen zorgen over zijn kinderwens.

"Ik ben met zo veel dingen bezig dat ik nog niet denk over kinderen en wanneer die kunnen komen", vertelt de presentator.

De 37-jarige Boomsma hoort zijn biologische klok nog niet tikken. "Dat is het voordeel van de man boven de vrouw, de biologische klok tikt bij de meeste mannen minder agressief dan bij vrouwen." Zolang Arie zelf nog geen kroost heeft, geniet hij van de kinderen van zijn broer. "Dat is wel erg leuk."

Romanticus

Arie heeft ook de moeder van zijn kinderen nog niet gevonden. "Ik ben echt een romanticus, maar de vraag is of dat in de huidige tijdsgeest past." Boomsma droomt van onvoorwaardelijke liefde die een leven lang standhoudt. Tegelijkertijd ziet de presentator dat in de huidige maatschappij 'alles snel en kort is'.

"Voor mij is het de vraag: hou ik vast aan trouw, liefde en duurzaamheid of moet je zeggen 'in deze tijdgeest weet ik het niet'. Dat zou ik best heel persoonlijk willen onderzoeken in een tv-programma", fantaseert Arie.

Bekendheid

Tijdens het stappen merkt Boomsma dat veel dames geïnteresseerd zijn in de bekendheid in plaats van in hem.

"Als ik weer een relatie met iemand begin, dan is dat met iemand waarvan ik het idee heb dat we elkaar begrijpen en waarmee ik samen een leven op wil bouwen. Niet iemand die denkt: ik ben met jou en dat zegt dan iets over mij."

Hoewel verleidingen op de loer liggen, geeft Arie nauwelijks toe. "Ik vind het belangrijk om dingen als een uitdaging te blijven zien. Ik vind het spannender om echt iets op te bouwen met een leuke vrouw dan te zeggen: de mogelijkheid is er, hup seks."