AMSTERDAM - Beyoncé laat niets los over wanneer haar eerste kind wordt geboren, omdat ze de baby wil beschermen.

"Ik wil zeker weten dat ik die dag alle rust heb en ik wil er zeker van zijn dat mijn kind beschermd is", legt de zangeres uit in de Amerikaanse show 20/20. Het interview werd dit weekeinde uitgezonden in de Verenigde Staten.

De 30-jarige zangeres leek aanvankelijk in februari te moeten bevallen. Onlangs dook echter een filmpje op waaruit kan worden geconcludeerd dat de eerste spruit van Beyoncé en Jay-Z al deze maand geboren wordt. In de video, die eind september is opgenomen, zegt de zangeres dat ze zes maanden zwanger is.

Beyoncé doet helemaal geen uitspraken meer over wanneer haar eerste kind moet komen. Ook op geruchten dat ze in verwachting van een meisje is, gaat ze niet in.

Haar voormalige collega en vriendin Kelly Rowland praatte haar mond voorbij toen ze het over 'het kleine meisje' had. "Het maakt mij niet uit", vertelt Beyoncé over het geslacht van haar baby. "Ik wil net zoals iedereen gewoon een gezond kind."

Verhalen

De zangeres probeert zich zo min mogelijk aan te trekken van alle verhalen over haar ongeboren kind. Een paar weken nadat ze wereldkundig had gemaakt in verwachting te zijn, doken geruchten op dat Beyoncé helemaal niet zwanger was, maar dat ze een draagmoeder had. "Sommige verhalen zijn zo ver bezijden de waarheid dat ze je niets doen."

Ook over de eetbuien van de zangeres gaan de wildste verhalen de ronde. "Ik zat laatst in een vliegtuig en de steward zei: ik heb hete saus, augurken en bananen. Ik zei dat ik het ontzettend smerig vond, maar hij had op internet gelezen dat ik dat nu at."

Kinderloze bestaan

Hoewel ze nog probeert te genieten van haar kinderloze bestaan, kan Beyoncé niet wachten tot de baby er is. "Iedereen kijkt er zo naar uit, het is alsof de tijd niet snel genoeg gaat. Ik wil de baby in mijn armen kunnen sluiten."