AMSTERDAM - Conrad Murray wil zelf zijn verdediging voeren. De lijfarts van Michael Jackson, die dinsdag werd veroordeeld tot vier jaar cel, wil bij zijn hoger beroep geen advocaat.

Dat schrijft Access Hollywood op basis van rechtbankdocumenten die het Amerikaanse entertainmentprogramma heeft ingezien.

Murray tekende vrijdag in Los Angeles beroep aan tegen zijn veroordeling. De lijfarts is schuldig bevonden aan dood door schuld en kreeg daarvoor de maximumstraf van vier jaar.

Uit de door Murray ingediende documenten zou blijken dat hij van plan is zichzelf te verdedigen. Welke argumenten Murray gaat aandragen, is nog niet bekend. De cardioloog heeft verschillende documenten uit het proces opgevraagd. Zo wil hij transcripten en een aantal geschreven verklaringen inzien.

"Hij is het niet eens met de bevindingen van de jury en een aantal beslissingen van de rechtbank", vertelt een van Murrays vroegere advocaten aan nieuwszender CNN. Volgens de raadsman staat nog niet vast dat Murray zichzelf gaat verdedigen. Mogelijk zoekt hij nog een advocaat.