AMSTERDAM - De Amy Winehouse Foundation heeft haar eerste donatie gedaan. De stichting, die na de dood van de zangeres door haar familie in het leven werd geroepen, schonk tienduizend pond aan een kinderhospice.

Amy's ouders Mitch en Janice gingen woensdag op bezoek bij de hospice in het Britse Thundersley, ten oosten van Londen. "Het was heel verdrietig", vindt Mitch.

"Maar tegelijkertijd ook hartverwarmend."

Volgens de vader van Winehouse speelt het zien van de kinderen die door de stichting worden geholpen een belangrijke rol in het verwerken van de dood van zijn dochter. "We willen ze bezoeken, want ze hielden van Amy.

Mitch besteedt naar eigen zeggen al zijn tijd aan de stichting. Momenteel werkt hij aan een boek waar hij miljoenen mee hoopt op te halen.

De Amy Winehouse Foundation werd tien weken geleden opgericht om kwetsbare jongeren te helpen. De stichting heeft beloofd minstens vijftigduizend pond aan goede doelen te schenken in het eerste jaar van haar bestaan. Amy overleed op 23 juli aan de gevolgen van alcoholmisbruik.