AMSTERDAM - Niet alleen op televisie, maar ook op internet is Idols een groot succes. Sinds de start in december zijn er meer dan 1,1 miljoen unieke bezoekers geweest die voor ruim 17 miljoen pageviews hebben gezorgd, zo meldt HMG.

Op de website van de populaire tv-programma staan nu ook alle audities die niet op tv waren te zien. Kandidaat 6779, 514 en 11093 zijn de populairste op het internet.

Kandidaat 6779 is de 24-jarige Maurice die 'Eens dan schijnt voor jou de zon' van Frans Bauer met z'n handen in zijn zakken ten gehore brengt. Kandidaat 514, de 18-jarige Julian, zingt 'Hello' van Lionel Richie en dat nog niet eens heel slecht. De 16-jarige Sanne, 11093, zingt een liedje van Westlife. Het is jammer dat de commentaren van de vier Idols-juryleden niet worden uitgezonden op het internet.

Deze dienst is helaas voor een grote groep niet gratis. De mensen die internetten via Chello kunnen wel gratis gebruik maken van de videolaunch. De rest kan via sms, een speciaal 0909-nummer of Wallie-card toegang krijgen tot de audities. Bezoekers moeten wel uitkijken als ze willen betalen via Moxmo. Tot 1 mei 2004 is deze dienst gratis, daarna kost zo'n abonnement 9,50 euro per jaar.